Sijaintiselvityksellä maanalainen infra haltuun

Varmistamalla etukäteen johtojen ja kaapeleiden sijainnin kaivualueella, vältät onnettomuudet ja vahingot sekä niistä johtuvat viivästykset ja mahdolliset korvausvelvoitteet töissäsi.


Kaivajien 24/7

Siirry palveluun
 • Korkean tietoturvan itsepalveluportaali
 • Tee itse kaapeleiden, putkien ja ilmajohtojen sijaintitiedustelu
 • Tarkat karttapohjat ja piirtotyökalut
 • Näe aiemmin tekemäsi tiedustelut
 • Kirjautuminen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella

Sijaintitiedustelu

Tilaa sijaintitiedustelu
 • Lähetä kaapelikartta- tai näyttötilaus
 • Halutessasi pystyt määrittämään tarkan kaivukohteen kartan avulla
 • Ei vaadi kirjautumista

Tilaa maastonäyttö

Kaivualueelle voi tilata myös maastonäytön, jos johdonomistaja on niin määritellyt. Tilaaminen tapahtuu joko Johtotietopankissa tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Maastonäytössä näyttäjä tulee paikan päälle yhdessä sovittuna ajankohtana varmentamaan johtojen ja kaapeleiden sijainnin.

Palvelussa mukana olevat johdonomistajat

Toimimme valtakunnallisesti. Ammattitaitoamme hyödyntävät maamme merkittävimmät teleoperaattorit ja energiayhtiöt, muun muassa DNA, Elisa, Fortum ja Gasum. Palvelussamme on mukana myös paikallisia tele-, sähkö- ja kaasuyhtiöitä sekä kuntia.  Katso kuntakohtainen lista palvelumme johdonomistajista.

Teleoperaattoreiden kaivuohjeet

Tutustu teleoperaattoreiden kaivuohjeisiin ennen kaivamista. Ohje on teleoperaattoreiden (dna, Elisa, Finnet ja Sonera) yhteistyössä laatima ja sen tarkoituk-sena on antaa maanrakennus-, louhinta-, yms. töiden suorittajille tietoa ja ohjeistusta televerkkoon kohdistuvien vaurioiden välttämiseksi.


Ohjeet kaivajalle: tee nämä neljä asiaa, ennen kuin alat kaivaa

 1. Selvitä kaivupaikan sijaintikunta ja osoitetiedot, työn laajuus ja laatu, kaivuupäivä ja aloitusaika, arvioitu työn kesto sekä kaivava yritys ja yhteyshenkilö yhteystietoineen.
 2. Tee kaapelitiedustelu viimeistään kolme työpäivää ennen kaivamista kirjautumalla Kaivajien 24/7 -palveluun tai sijaintitiedustelu ilman kirjautumista. Voit myös soittaa maksuttomaan palvelunumeroon 0800 12600. Samassa yhteydessä selvitetään myös kaapelinäytön tarve.
 3. Johtotieto kertoo palvelun piirissä olevat johtojen tiedot. Jos kaivualueella on Johtotiedon palvelun ulkopuolisten johdonomistajien johtoja ja kaapeleita, saat sähköpostitse yhteystiedot kyseisille omistajille.
 4. Ota huomioon, että samassa kaivannossa saattaa olla useampia rinnakkaisia johtoja, putkia ja maadoituksia. Muista myös, että johdin saattaa olla tavallisesta poikkeavalla syvyydellä esimerkiksi roudan nostamana tai aikaisempien kaivutöiden seurauksena.